Archive for May, 2008

Kadet Juruterbang Penerbangan Malaysia

Hurm…aku hantar application aku pada 8/4/08 gune courier jer…2 minggu lepas MAS iklankan kat paper tentang pengambilan kadet juruterbang…huhu…Tarikh tutup 30/4:D

null

Ye la..nk hantar tu nk kene cop pengesahan…pastu sijil2…nasib baik la papa aku tlg sume…buat letter2 sume tu…aku x bape reti;1st time la katakan:))

=============

Smlm (20/5/2008) aku kol dorang utk check status…aku nye borang belum key in lagi dlm database:(…adus….padahal hantar ‘awal’ tu:-/…cheeeseee…tunggu aje la…arap2 dpt:|

Risaunye….:'( Kak intan ckp ada bnyk lagi x bukak…3 kotak besar…waaa..

null

Sekian….:idea:
null
(image credit : holidaytours.com.my)

Dah Lepas interview…

Alhamdullilah…..Aku dah lepas dah interview tu dengan jayanya…yeay..

Hurm…aku sampai tepat 9AM…satu jam sebelum interview…aku sampai2 je…aku cari2…last2 tanye guard kat mane…then naik lif…tingkat 5…pastu..masuk je..ade la sorang budak ni..bwk mak bapak lagi..pakai kot lagi..uhuhu…aku pun duduk je la diam2..

tunggu punya tunggu….dah kol 10AM…then Mejar Khalid masuk…dah 12 orang dah,…dia panggil sume..suruh tgk video APFT… so..tengok lah…lepas dah tgk..pegi briefing….lepas tu…interview…ade 12 orang…aku yg ke-9…uhuhu…

Tup-tap….turn aku lak lepas ni…tapi rilek….ehehe..
Then…aku masuk dia terus tnya…Why do u chuz th is skul?Aku pun jawab la…then dia belek-belek sijil aku..dia jumpa n tanya aku pasal Microlight…aku ckp la… yg tu bwk ngan captain jimmy ho…dia explain…then dia tanya ‘What is ailerons?’ Aku pun jwb la..then dia tanya FLAPS?..Then, apa yg aku tahu..bila aku habis je ckp…dia terus ckp ‘VERY GOOD’ Yeah…

So, dia akan antar surat untuk gi psychomotor…So, aku kene la update status aku yg sekarang ni set ‘dah dpt surat nk gi interview’ ke ‘dah lepas interview’
ahaha…

thx for reading…especially yg nk jadi p-lut

Interview untuk kadet juruterbang (APFT)

Hurm….Ni 1st time aku tulis blog…kat myspace la..kat tempat lain dah banyak kali..wakaka…Tujuan aku tulis ni sebab aku nk buat macam diary…itu aje…nk share pengalaman..:p

Pada hari isnin yang lepas, 5/5/2008, aku terima surat dari ASIA PACIFIC FLIGHT TRAINING ( http://www.asiapacificflighttraining.com ) untuk sesi temuduga untuk jadi Kadet Juruterbang kat sana…Skolah dia kat kelantan..uhuhu…sesuai sangat…(Hasmizi:!:)….
Tempat dia baru lagi…dibina 2005 kot..ntah..aku pun tak tahu..huhu…sbb dia tak tulis..:crazy:

Tempat tinggal, makanan disediakan..Tak bayar yuran dia…CUMA RM225,000.00 (DUA RATUS DUA PULUH LIMA RIBU RINGGIT)…Anda tahu tak banyak mane?Boleh beli MERCEDES BENZ C CLASS CASH!!!Atau rumah banglo ATAU rumah TERES kat KL nih…88|

So, nanti esok, lepas interview…aku tulis blog lagi…uhuhu..