Archive for November, 2008

Smyang jumaat

Ada satu kisah yang aku rasa patut aku kongsi demi kesedaran kita bersama…especially untuk orang islam..

28/11/2008 – 12.50PM

Aku dtg dlm ke masjid dlm kol 12.50…10min agy nk msk zohor..keadaan agak panas terik..tengah2 ari la katekan..aku trus cari tmpt kat dlm.kat dlm tu special skit..ada aircond…aku cari spot yg ade kipas menghembus diri..haha..then duduk la kat sblh budak dlm umo 7-8thn.aku duduk la diam2 sementara tunggu waktu zohor…pendekkan cite..bila dah habis doa (lepas smygjumaat tue)..akupun salam la dgn dia..siap tunduk/cium tgn lagi..pastu aku pn bngn…aku tgk pakcik sblh dia ni lain mcm je…buta rupanya..sian..budak tu tolong pakcik tu..pakcik kene pegang bahu budak tu utk jalan..baik betul budak tu..mungkin ahli keluarga dia kot..tapi bagus la..dia membantu orang kurangupaya…kalau bdk2 zaman skrg..aku rasa ramai yg malu nk buat mcm tu..nk pimpin tgn datuk sdri pegi masjid pun malu..ape la nk jadi..

aku yg duk blkg ni pun risau..dpn tu ada tangga..dia xde kayu (alaa..kayu yg putih itam nk tgk surface jalan)…terdetik dlm hati…baiknya budak..kalau budak kecik buat mcm tu..knapa kita yg dh tua/dewasa takley nk hormat/pimpin org yg lagi tua?:|

Beli goreng pisang…atau pisang goreng~?

Aik, beli pisang goreng/goreng pisang pun nk letak dlm blog ka?haha..

takde la…cite dia camnie…ptg tadi..aku gi la cari pisang goreng kat len sen….jumpa satu gerai..aku pun turun la…tnya la kat budak yg jual tu, dalam umo 16-17 tahun..pompuan..mlayu..

Aku : Ni pisang apa ni? (dgn wajah yang mcm x puas hati asal dia jual goreng pisang kat situ dan aku kene beli)
Dia : Ni pisang Abu…Yang ni pulak pisang nangka (dgn suara yg lembot)..
Aku : Bagi 2 inggit..campur..
Dia : Ok..

Masa dia bubuh pisang abu tu…dia ckp, saya bagi abang free 1…aku pun :>> “ye laa”…lepas tu..bila dah habis letak pisang nangka..dia bagi la satu free pisang abu…uikks…aku dari masam ke manis la..ahaha..free 2 pisang:))


Gambar hiasan

Conclusion : jika anda seorang yg comel/rasa comel, anda boleh dapatkan barangan secara percuma..88|
(maybe rambut aku panjang kot..haha..lama dah tak potong…)cecece

Dah lulus Interview MARA~

eheee…alhamdullilah…hari ni bila aku kol dorang..nk check result…dorang ckp aku dah lulus dan disokong..

Berikut perbualan aku dengan MARA

Aku : Hello, saya nk semak keputusan IV MARA 23/10
MARA : ok, tunggu sebentar…
2-3saat berlalu dengan penuh getaran..
MARA : No IC?
Aku : ****** ** ****
MARA : Ok..tahniah..awak dah lulus dan disokong…
Aku : Alhamdullilah, TQ..Jadi apa next step yer?
MARA : call balik dlm 2minggu akan dtg untuk dptkan offer letter…
Aku : ok..terima kasih cik…

dan aku terus gtaw mama…then mama gtaw papa…eventhough ni bukan berita lulus interview MAS…tapi atleast aku ada arah tuju dan aku bersyukur aku PERNAH menduduki ujian MAS walaupun gagal 2nd stage..biasa la.. “Success is not Final, Failure is not Fatal”…2nd retry aku tahu mcm mana dorang nye paper…so insyallah, aku xkn ulangi apa yg tersilap

LCCT

huhu..hari ni aku hantar nenek dan juga datuk ku yg datang dari kampung ke Lapangan Terbang Kos Rendah..LCCT..huh..

Kol 11.30AM bertolak..naik CRV yang dipandu oleh aku sendiri…dlm 40minit jugak la sampai ke LCCT..tak laju aku bwk…autopilot..auto cruise (utk kete)…:))

null

null
Cruise button

null
Cruise set/reset buttons

Setelah autopilot/autocruise diaktifkan…meaning tak perlu tekan minyak..just ready to brake..once tekan brake…autopilot disengage…haha…mcm aircraft la pulakkk

Da sampai!

ramai jugak..hanya ada bumbung..agak panas masa ni..


agak ramai/sesak masa ni…

lepas da selesai, aku pun balik la…huhu..letey.:>

null
aku lupa nk bawak smart tag…adus…kene bratur kat lorong tunai..haha..lambat|-|

null
Nak sampai daaa…

null
Berdekatan stesen LRT Bandar Tasik Selatan…:))

AMARAN : Anda dinasihatkan supaya tidak meniru perbuatan diatas (amik gegambar sambil memandu) dan sila pandu dengan kelajuan yang dibenarkan..

The showdown of Champions, Bukit Jalil

ehehehe…aku dapat 2 tiket free dari makcik aku yang dia sendiri pun dapat free:>>:yes:..pendek cita..dia offer aku mcm ni:

Makcik : adik, cik nak ado tiket free, nok dok?
Adik : Tiket gapo?
Makcik : Oghe lawe tenis
Adik : Huh? (aku x minat pun tenis…haha:)))
Makcik : Nok tokse?Ado duo keping..ambik la..ciknak tokse..
Adik : OK…

Aku pun dgn pantasnye amek beberapa keping gambar dan post kat Lowyat.Net..alhamdullilah…aku dpt 5kol x sampai 20minit..org tu tnya..ada lagi ke x…jadi, disebabkan aku bukannya nk cekik darah ke apa..(lagipun bukan kuar modal pun)..Aku jual RM100 for two tickets…harga asal RM188/ticket…jadi mmg org rebut2 beli…

null

Sampai la satu pompuan ni, nama dia Elaine..dlm 25thn…dia kol aku..kitorang jumpa kat LRT BTS, dia byr..n chow…

ehehe..aku balik aku gtaw cik nak, pasni ado tiket free hok banyok2 buleh la hulur..bukan apa..Organizer dia bagi free utk penuhkan stadium..uhuhu..tapi aku tak rasa game yg dorang anjurkan ni tak laku..tgk la sapa main..roger federrer ngan sapa lagi ntah..dia sorang je aku kenal.,..haha:));D

Flying School

Yea yea…AKu dah dapat tempat di salah satu flying skul kat M’sia nie..ehehehe..so..sementara tunggu nak masuk…ada la beberapa notes yg aku print untuk dibaca..ye la..nk bwk kapal terbang ni bukannye senang..nota2 sume tebal2..lebey2 lagi melibatkan nyawa aku dan juga para penumpang…

Passengers trusts pilots…and pilots trusts machine…its a complex relationship:lalala:(ahaha)…but sometimes ada jugak case org panggil “False Error”…

biarkan tu dulu..sbb aku pun bukannye baca abis lagi..baru nk merangkak..

ni nota yang aku print sendiri…

null
Contents dia..tak bnyk =p..precourse jerr

null
Contoh notes~

null
cantik kan gambr awan =p

null
takde la tebal sangat…boley ler…

and ni notes yg diprint oleh Bakal Abg ipar aku iaitu Abg pasha…mmg aku salute..paling koman pun total papers..ribu2 jugak laa..(aku malas la nk kire sekeping2):crazy: (credits to FAA!!)

null

null

dan yg paling cun nye..printing quality mmg CUN~~88|aku rasa laser kot..(office nye;D)…dan notes ni ada banyak gambar2 cantik2..jadi aku pun suka la tgk gambar2 tue..ehehe..

null

null

null

null

null

thx again to abg pasha & amie… (mane thumbdrive aku?Takbagi balik??:idea::?:)88|

skrang, terpulang kepada aku untuk menggunakan dengan sebaiknya atau mensia-siakan…ehehe..ceh ceh ceh…;)B)

null
Ketebalannya, aku agak2 dlm 2ribu pages kot…sbb berat lebey 4-5KG..huh..