Smyang jumaat

Ada satu kisah yang aku rasa patut aku kongsi demi kesedaran kita bersama…especially untuk orang islam..

28/11/2008 – 12.50PM

Aku dtg dlm ke masjid dlm kol 12.50…10min agy nk msk zohor..keadaan agak panas terik..tengah2 ari la katekan..aku trus cari tmpt kat dlm.kat dlm tu special skit..ada aircond…aku cari spot yg ade kipas menghembus diri..haha..then duduk la kat sblh budak dlm umo 7-8thn.aku duduk la diam2 sementara tunggu waktu zohor…pendekkan cite..bila dah habis doa (lepas smygjumaat tue)..akupun salam la dgn dia..siap tunduk/cium tgn lagi..pastu aku pn bngn…aku tgk pakcik sblh dia ni lain mcm je…buta rupanya..sian..budak tu tolong pakcik tu..pakcik kene pegang bahu budak tu utk jalan..baik betul budak tu..mungkin ahli keluarga dia kot..tapi bagus la..dia membantu orang kurangupaya…kalau bdk2 zaman skrg..aku rasa ramai yg malu nk buat mcm tu..nk pimpin tgn datuk sdri pegi masjid pun malu..ape la nk jadi..

aku yg duk blkg ni pun risau..dpn tu ada tangga..dia xde kayu (alaa..kayu yg putih itam nk tgk surface jalan)…terdetik dlm hati…baiknya budak..kalau budak kecik buat mcm tu..knapa kita yg dh tua/dewasa takley nk hormat/pimpin org yg lagi tua?:|

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: