Archive for Balik Kampung

We have moved..!

Dear readers,

I would like to inform you, with effective of 12/05/2011, I will move this blog to a new blogspot address. As far as I’m concern, blogspot provide more features compared to wordpress . Rest assured that this blog will not be deleted, as some of the pictures link are from this wordpress address. Be advised, no more update will be provided here at rezolles.wordpress.com .

My new blog address => http://rezolles.blogspot.com

Advertisements

Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya di ucapkan kepada semua umat Islam terutama para pembaca blog rezolles.wordpress.com . Semoga tahun ini, hari Raya di sambut dengan penuh makna. Pandulah berhati-hati dan cermat di musim perayaan ini. Semoga selamat sampai ke destinasi. InsyaAllah.

Ingatan tulus ikhlas,

Mohd Noor Arni

——————-

Rezolles.wordpress.com

Blk kampung V1-01

hurm…takda angin takde apa…tiba2 mama suh blk kg..ckp ada emergency..then..sapa yg nk drive 8jam nonstop?or kalau stop pun 20minit mcm tu sgt…:> Papa?Takley…angkat roti pun blum tentu boleh..haha:))

Jadi, calon terbaik, ialah aku…88|

Bertolak dalam keadaan glabah ntah apa2 kol 11.40AM dari Cheras…drive drive drive…lalu UIA…naik highway…pastu exit bentong…drive lagi….4jam….sampai ke Kuala Krai….drive lagi…sampai la gua musang..kat situ stop kat masjid…aku pun mcm khayal je…sbb bwk kete laju..bila stop…jadi pening..uhuhu

null
Pucat tangan…pegang stereng…:'(

null

null
Masjid…B);)

Jadi, disebabkan kekhalayan aku…abg aku ambil alih..well..copilot la kira…jadi dia bwk dari Gua –musang ke kota bharu…dlm 2-3jam…tgk velocity…:P

selamat smpai kira 7.30PM..singgah kat umah adik ayah aku kat jalan yunus?ke jalan apa ntah…

null
Cik yau atas bumbung..huhu…:|

null

null
Menarik aircond dia…simple dan mmg sejuk mcm ekon betul..

Semua lapa ar kan…bantai la ayam percik…famous la tmpt ni…

null

Lepas dah settle makanan….gi la umah org yg kata “ada emergency”…tgk2…OK je..huh…

k.. dah settle kat sana..gi la pg kln kubor….slip kat sana…

null
Penuh kegelapan…disebalik dinding putih tu adalah….. KUBOR:>
Setakat aku blk malam ni, takda apa lagi terjadi…dorang tak minat pun nk kacau aku..haha..buang masa “hantu” je kan..

null
huhu..takde keje…tunggu “palang” tol bukak…kete tinggi, takley lepas…

Keesokkan harinya, biasala…kalu duk klate…pagi2 sama ada nasik blauk/nasik krabu…eeii…takley aku makan nasik krabu..jadi aku bantai nasi blauk..nasik dagang org x makan pagi2…:>>

Well, mcm biasa, papa aku gi ngan nenek aku / mak dia..sampai je tmpt tu…walamak…ramai..mcm pasar malam..aku duk dlm kete..jadi pemerhati..dia pun jalan “nyek nyek nyek” pegi ke mcm “warung”…

Sampai je warung…huhu..ntah mcm mana..dia boleh “bypass”…huhu..mungkin org nego tu kenal dia..jadi org tu settlela kan dia nye…huhu..B)

null

null
Close-up: Unit Pencegah Penyeludupan.. 1st time aku tgk..dia dkt dgn mesjid..

Pendekkan cite…tgh hari tu, jalan2 la kat kota bharu..aku ni bila KB-APFT..haha88|:))

memule blk kelantam ni pun tak terpk nk singgah, ye la…emergency..nk rushing..jadi aku pun kol la APFT KL, suh dorang wat arrangement nk dtg melawat…aku x pnh masuk..dh byr deposit sume da..uhuhu..

jadi, pass sume dah ada..kol 10AM 30/12..

null
Oh yeah..ada X?? Ada Segalanya :D:p

Pada malm tu, abg aku terpaksa blk sbb dia ada hal kat UKM, jadi naiklah bas..

null

null
Dia bertolak 9PM–sampai 6.30AM… 9JAM…:|

aku plak balik 31/12..lalu ikut grik…pun Kecemasan jugak kene balik..haih~, balik KB pun kecemasan, balik KL pun kecemasan..kecemasan apa, aku rasa tak perlu gtaw kotXX(

k…chow..