Archive for Celcom

We have moved..!

Dear readers,

I would like to inform you, with effective of 12/05/2011, I will move this blog to a new blogspot address. As far as I’m concern, blogspot provide more features compared to wordpress . Rest assured that this blog will not be deleted, as some of the pictures link are from this wordpress address. Be advised, no more update will be provided here at rezolles.wordpress.com .

My new blog address => http://rezolles.blogspot.com

Yeay…aku kini berada di wilayah Celcom~~

Ehehehe… Pada 8.24PM 18/12..aku terima SMS dari Celcom mengatakan permohonan berjaya…


Msg terakhir dari Maxis..


Msg pertama dari Celcom..Selamat datang..ehe ehe ehe ehe..:>>;D:))


Selamat tinggalku ucapkan kepada Hotlink…tapi..simkad dia cantik design..88|


Selamat datang ke CELCOM…ada X, ada segalanya..:)):P


<b>YEAH!!!</b>

MAXIS staff mintak maaf

Aku terima kol dari Private Number kira kira 7.08PM..Bila angkat, perbualan seperti ini :

Maxis : Ok..I’m calling maxis centre yaa..
Aku : OK…
Maxis : my name is vitty (ms Tan)
Aku : haaa..
Maxis : Saya nk mintak maaf yang datang centre yang happen hari ini
Aku : Ok..
Maxis : I x tau yang sudah tunggu kat sana sudah 20minit sebab ******** ( x tahu apa dia ckp)
Aku : hurm….
Maxis : Sory ya bang tapi next time u takkan tunggu mcm tu lagila, sebb saya pun x taw apa blaku kat sana
Aku : OK OK..
Maxis : Sory ya bang..
Aku : OK ok..i accept ur apology…
Maxis : Thank you byeee

— OK, hal settle..masa terbuang aku telah ditebus —
(Perbualan diatas berdasarkan perbualan yang sebenar yang juga dirakamnkan oleh sistem tel aku dengan MS Tan dari Maxis Taman Segar 18/12/2008 19:08:04)

Balik dari MAXIS x(

>:XX>:XX

Aku sampai maxis dlm kol 3PM…(sbb ada hal sblm gi maxis)…

Jadi bila aku sampai je kat Tmn segar tu..parking mmg mcm biasa la..penuh..takde tmpt kosong..terpaksa la aku selit2…tu satu masalah..

Bila masuk je Maxis Centre Taman Segar..

1) Keadaan sangat bising mcm pasar mlm..terlalu riuh rendah
2) Takde customer service yg approach aku tnya nk buat apa..
3) Semua staff sibuk..
4) mesin ambil nombor mana?

null
Ni aja gambar yg aku sempat ambil…

Jadi aku pegi kat kaunter 6 dn tnye…masa tu dia ada customer..aku tnye je la..dia ckp pegi kat kaunter Mobile Partner..aku pun pegi kat sorang budak ni..Cina..MS Tan…aku tnya..nk tukar no IC yg baru..dia ckp gi bratur blakang..aku tunggu punya tunggu..dlm 15minit..aku bengkes..aku ckp kat dia

Saya mau tukar no IC saja..mau tunggu mana?

Dia suruh aku pegi ke kaunter sebelah dia yg ada 4orang tgh bratur…>:XXBerbulu aku…takpe..sabar…dlm 20minit..turn aku sampai..ckp nk tukar no ic..tak sampai 2 minit setel ape yg aku nak..

Balik je rumah terus call MAXIS buat complain pasal MS Tan bagi wrong info menyebabkan aku tunggu lama..takde kerusi..keadaan bising..takde customer service staff yg tolong…jadi aku minta MS Tan call aku untuk mohon maaf sbb buat aku tunggu lama..

Ini untuk kebaikan Maxis jugak..supaya dorang boleh improved in future..So no offence..B)

Maxis?

>:XX>:XX

Aku x kan tenang slagi x setelkan hal maxis—celcom ni…haih~~|-|

skrg 1.17PM..kang nanti pegi skali dgn org yg pegi lunch..raaamai la jwbnye…88|

jadi aku sbar jp..kol 2.00PM aku gerak..chow~:!:

Celcom port request rejected??

Huh???Aku terima mesej dlm 10.30PM hari ni mengatakan permohonan aku ditolak????

Jadi aku pun kol la celcom seperti yang diarahkan dlm msg

null

Setelah gtaw oleh operator celcom…dorang suruh aku kol hotlink…

aku kol kali pertama lepas pilih bahasa..senyap..takde tone..kali kedua..pun sama..ketiga baru ada tone..dan operator angkat…aku gtaw la request rejected..mintak la no tel..bila check check…no IC masih no IC mak aku..padahal aku dah suh tukar nama/IC mak aku kepada aku sendiri..sbb dulu time reg gune acc bank mak aku..

adus..esok ni nk kene gi Maxis…dah la area tu payah parking..kene la pegi gak..sbb aku nk gune XPAX…ada X ada segalanya…:>:>:>

null

huh…~~

Ada X, ada segalanya.. =)

ahahaha…hidop aku tak tenang selagi duk pk..bila masa sesuai nk gi tukar line ni..:>>:))

Jadi, aku pun buat panggilan tel ke cust service Celcom dan tnya mana lokasi dekat…yaa..jawapan dia mmg menggembirakan..di Taman Segar..kira tak jauh la dgn aku..jadi dlm kira2 4.00PM aku bertolak ke lokasi dan cari punya cari..jumpa la branch dia…

mula2 masuk, pegi kat Info counter…mmg friendly punya staff..kakak pakai baju biru..mmg tak lupa senyum dan peramah..bagus..pekerja mcm ni la yg kita nak..even aku 1st time gi kat celcom…

jadi setelah isi borang2 tu, dlm 5minit, no aku dipanggil..gtaw la nk tukar lain..hotlink—celcom…mintak IC nk potostat dan dia pun explain ttg rate..

null

Dan sekarang aku tunggu line hotlink aku terminate dan aku akan menggunakan sim XPAX dgn nombor yang sama..ya PERCUMA….yeah..baru aku tenang..haha;D

null

Ada X, ada segalanya…ehehehe…tak sia2 harith iskandar nye iklan duk pakai2 baju…:)):))

Ada X, ada segalanya.. =)

ahahaha…hidop aku tak tenang selagi duk pk..bila masa sesuai nk gi tukar line ni..:>>:))

Jadi, aku pun buat panggilan tel ke cust service Celcom dan tnya mana lokasi dekat…yaa..jawapan dia mmg menggembirakan..di Taman Segar..kira tak jauh la dgn aku..jadi dlm kira2 4.00PM aku bertolak ke lokasi dan cari punya cari..jumpa la branch dia…

mula2 masuk, pegi kat Info counter…mmg friendly punya staff..kakak pakai baju biru..mmg tak lupa senyum dan peramah..bagus..pekerja mcm ni la yg kita nak..even aku 1st time gi kat celcom…

jadi setelah isi borang2 tu, dlm 5minit, no aku dipanggil..gtaw la nk tukar lain..hotlink—celcom…mintak IC nk potostat dan dia pun explain ttg rate..

null

Dan sekarang aku tunggu line hotlink aku terminate dan aku akan menggunakan sim XPAX dgn nombor yang sama..ya PERCUMA….yeah..baru aku tenang..haha;D

null

Ada X, ada segalanya…ehehehe…tak sia2 harith iskandar nye iklan duk pakai2 baju…:)):))